طلعت البلتاجى الاداره
عدد الرسائل : 451 العمر : 65 نقاط : 891 تاريخ التسجيل : 22/05/2008
| موضوع: سمك سنجارى اسكندرانى الخميس أكتوبر 14, 2010 3:02 am | |
| سمك سنجارى اسكندرانى
المكونات : 1. سمك لاتقل الواحدة عن نصف كيلو . 2. بصل 3. ثوم مفروم 4. جزر 5. فلفل اخضر و ألوان 6. طماطم 7. كرفس 8. شطة 9. كزبرة خضراء 10. زيت 11. ليمون 12. كمون 13.خل 14. ملح 15. فلفل الطريقة : يفتح السمك من الظهر و ينظف جيدا . نضع ورق فويل على صينية و تدهن بالزيت نضع عليها السمك و يتبل باليمون ، كمون ، ملح ، فلفل ، قليل من الخل و قليل من الزيت. نضع قليل من الزيت فى طاسة على النار نضيف عليها البصل المقطع ، الجزر مقطع جوليان ، الفلفل الألوان و الأخضر مقطع ، الطماطم مكعبات ، الثوم المهروس و تتبل بالملح و الكمون ، شطة ، ليمون ،قليل من الخل ثم الكزبرة و الكرفس ( نسوى الخلطة نصف سوى ) ثم نضع نصف الخلطة بداخل السمك و نقفل الفويل عليها . نضع الصينية بالفرن على درجة حرارة 200 لمدة 15 دقيقة ثم نفتح الفويل و نضع عليها النصف الثانى من الخلطة و نتركها حتى يحمر الوجة على الشواية . نضع عليها ليمون و هى ساخنة بعد خروجها من الفرن مباشرة بالهنا و الشفا
| |
|